Guobinis uodeguotis

Guobinis uodeguotis – viena iš nedaugelio uodeguočių rūšių, nuo kitų besiskirianti dviem „uodegomis” sparnuose. Gyvena ąžuolynų ar kitų lapuočių miškų pakraščiuose, mišriuose miškuose, parkuose, pamiškėse, miškapievėse – ten, kur auga guobos, mėgsta saulėtas vietas. Skraido nuo birželio vidurio iki rugpjūčio pradžios. Vikšrai minta guobomis, labai retai liepomis ar ąžuolais.